Werken in de zorg in Spanje

Picture of Marijke Smudde

Marijke Smudde

Zorgteam Costa Brava

Hallo! Ik ben Marijke Smudde, oprichter van “Zorgteam Costa Brava”, een thuiszorgorganisatie gevestigd aan de Costa Brava sinds 2005. Ons team bestaat uit Nederlandstalige zorgprofessionals die als zelfstandige zorgverleners (ZZP’ers) met ruime ervaring in de Spaanse zorgsector opereren. Ons werkgebied strekt zich uit van Empuriabrava tot Barcelona, waar we een breed scala aan zorgdiensten aanbieden, waaronder ADL-zorg, wondverzorging, en diverse verpleegkundige handelingen, zoals injecties geven en stomazorg.

Onze aanpak in de thuiszorg in Spanje gaat verder dan enkel medische zorg. Wij zijn ervaren in het Spaans spreken en fungeren als tolken bij artsenbezoeken. Daarnaast assisteren we bij boodschappen en bieden algemene ondersteuning om de zelfstandigheid van onze cliënten te waarborgen. Onze focus ligt op professionele zorg met een integrale aanpak voor het dagelijks leven.

Naast de reguliere zorg bieden we ook tijdelijke zorg aan vakantiegangers. Mensen met een beperking kunnen zonder zorgen genieten van een vakantie aan de Costa Brava, waarbij we mantelzorgers ontlasten door de dagelijkse- en verpleegkundige zorg tijdelijk over te nemen. Ons doel is om een zorgeloos en goed verzorgd verblijf mogelijk te maken, zodat gezinnen onbezorgd kunnen genieten van hun vakantie in Spanje.

Een uniek aspect van onze dienstverlening is het advies dat we verstrekken over rolstoel- en rollatorvriendelijke accommodaties, evenals volledig aangepaste verblijven voor invaliden. We begrijpen het belang van toegankelijkheid en delen graag onze expertise om ervoor te zorgen dat de vakantieomgeving aan alle behoeften voldoet. Bovendien hebben we een assortiment aan hulpmiddelen, variërend van rolstoelen en rollators tot tilliften, direct beschikbaar vanuit ons eigen depot.

Werken in de zorg in Spanje biedt een specifieke dynamiek. De culturele diversiteit en het mediterrane klimaat voegen een extra dimensie toe aan onze zorgverlening. We zijn niet alleen zorgverleners, maar ook professionals die een persoonlijke benadering hanteren. In ons dagelijks werk ervaren we de voldoening van het bijdragen aan het welzijn van mensen, of het nu gaat om vaste cliënten die vertrouwen op continue zorg of vakantiegangers die een zorgeloze tijd willen beleven aan de Costa Brava.

In een steeds internationaler wordende zorgomgeving, zijn wij trots op ons team van Nederlandstalige zorgprofessionals dat een brug slaat tussen verschillende culturen en zorgtradities. Samen zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht hun zorgbehoefte, kan genieten van een zorgeloos verblijf aan de zonnige Costa Brava. Welkom bij ZorgteamCostaBrava, waar professionele zorg en efficiënte dienstverlening centraal staan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuwsberichten