Partners

oktober 5, 2017, om 1:15

Partners

Onder het motto “samen staan we sterker”, werken wij samen met een aantal partners. Zo kunnen we u zo gemakkelijk en zo goed mogelijk op weg helpen met uw problemen en wensen.

Anita van Hooff

Huisarts

Mijn naam is Anna (Anita) van Hooff. Na bijna 20 jaar als huisarts in Nederland gewerkt te hebben ben ik in 2011 aan de Costa Brava gestart met een nieuwe praktijk. De praktijk groeit nog steeds en heeft inmiddels een bestendige internationale clièntele.

Naast de vaste patiënten zien we ook veel toeristen en mensen die hier kortere of langere tijd verblijven. U bent van harte welkom voor alle huisartsenhulp, zowel met grote als kleine problemen. Als we het zelf niet kunnen oplossen, weten we inmiddels ook goed de weg in de Spaanse gezondheidszorg.

Huisbezoeken zijn in principe mogelijk, maar altijd in overleg met de arts.

Tom van Biesen

Fysiotherapeut

Mijn naam is Tom Van Biesen. Ik ben werkzaam als fysiotherapeut, manueel therapeut en osteopaat D.O. in ons centrum Osteopatía Costa Brava te Palamós.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van musculoskeletale aandoeningen (aandoeningen van het spier- en bewegingsapparaat) en orthopedische revalidatie. De behandelingen bestaan steeds uit een combinatie van manuele technieken, oefentherapie en advies en duren ongeveer een uur. In ons centrum streven we naar een gepersonaliseerde aanpak met aandacht voor de patiënt als mens, rekening houdend met ieders specifieke situatie. Naast de individuele behandelingen bieden we ook verschillende bewegingstherapieën aan in de vorm van groepslessen voor jong en oud.

Charlotte van Houwelingen

Thuiszorg Medewerker

Mijn naam is Charlotte van Houwelingen. Sinds 25 jaar werkzaam in de zorgsector in de meest brede zin van het woord. Ik heb onder andere gewerkt in verpleeghuizen en fokuswoningen. Met mijn opgedane ervaring ben ik met veel plezier aan de slag gegaan als thuiszorgmedewerker aan de Costa Brava Ik bied ADL-ondersteuning en in overleg met de zorgvrager kan ik ook andere praktische taken vervullen.

Lucia

Tolk/vertaler

Bent u aan de Costa Brava ziek geworden en wilt u uw medische rapporten aan uw huisarts in Nederland laten zien, dan zullen ze vertaald moeten worden. Hebt u een afspraak met een arts, maar spreekt u geen of nauwelijks Spaans of Catalaans, dan is de hulp van een tolk wenselijk. Dit zijn diensten die ik voor u kan verzorgen. Ik ben al ruim 20 jaar in Girona werkzaam als vertaalster en werk sinds 2009 parttime in een privékliniek waar ik patiënten help tijdens artsenbezoek of opname.

Ilse van Loon

Schoonheidsspecialiste

Sinds 1994 ben ik werkzaam geweest als filiaalmanager in verschillende parfumerie zaken in Nederland. De laatste 3 jaar was er in de parfumerie een schoonheidssalon aanwezig. Dit heeft altijd mijn interesse gehad.

Na de parfumerie ben ik in een grote schoonheidssalon in Amsterdam gaan werken en heb daar de fijne kneepjes van het vak geleerd. Bij die schoonheidssalon ben ik in contact gekomen met ‘cosmeceuticals’; cosmetica ontwikkeld door huidartsen met hightech ingrediënten uit de natuur. Ik constateerde dat dit in een betere en langdurige huidverbetering resulteerde. Met deze professionele behandelingen is het ook zonder operaties en injecties mogelijk er jaren jonger uit te zien! Hier in Spanje ben ik verder gaan werken met deze cosmeceuticals.

Maak een afspraak en kom langs zodat u deze fantastische gezichtsbehandelingen zelf kunt ervaren. U zult versteld staan van de resultaten.

Finny Hoekstra

Stichting Toegankelijk Spanje

Finny Hoekstra maakt zich sterk voor de Stichting Toegankelijk Spanje. De Stichting heeft als doel: ´Advies geven over vakanties voor mensen met een beperking, alsmede senioren. Tevens het bevorderen van de ontwikkeling van toegankelijke locaties´.

Zij is Nederlandse en woont sinds 15 jaar aan de Costa Brava. Zij werkt al 10 jaar in de gezondheidszorg in ondersteunende functies, momenteel als receptioniste bij de Nederlandse huisarts.

Voor de Stichting is zij altijd op zoek naar nieuwe aangepaste hotels, appartementen en of huizen voor een ieder die dat nodig heeft, voor vakantie of langer verblijf. Tevens geeft zij informatie over aangepaste taxi´s, geschikte restaurants en of ´dagjes uit´/bezienswaardigheden. Tevens onderhoudt zij, samen met Zorgteam Costa Brava, contacten met de lokale overheid ten aanzien van toegankelijkheid.